Back to home page

A Battle of Streamyx & Kura-Kura

06 April 2008 • 8 Komen Cetak Chenta!
Many moons ago, I had expressed my frustration over poor quality services from Telekom Malaysia (TM), the largest internet service provider (ISP) in Boleh Land. That lengthy post eventually become among the popular stuffs in this non-tech blog.

Positively, many angry customers also agreed with me. There is no conspiracy between me and them, I must say. On the funny side, some angry readers got angry with both me and the angry customers for expressing our anger towards TM.

Today, the Utusan Malaysia briefly reported that the CEO of TM, Zamzamzairani Mohd Isa, told eagerly the fact that Streamyx (some people call it Snailmyx) has roughly 1.3 million subscribers and this figure keeps climbing at the rate of 30,000/month. Unlike political news, this is a kind of story that we must believe religiously there.

This CEO of TM also told us further:
"TM dalam perancangan mempelbagaikan perkhidmatan jalur lebar yang kini dilihat menjadi pilihan utama orang ramai."

Wait, before you diversify the broadband service, why don't you do some reality check first? TM has no real competition from other ISPs and this make TM to be less innovative and creative. If TM is a ninja, then other ISPs are just commoners that can be easily defeated. This bad environment makes the broadband price in our MSC country remains expensive even 8 years after the peak of dot-com bubble in year 2000. The average rakyat of Boleh Land still see broadband as a luxury and not as a commodity.

People choose you simply because you are the cheapest and has more coverage. TM is clearly in a delusional state by not listening to their frustrating customers. Diversification of your broadband service is the last thing we need.

What we desperately need now is for TM to greatly improve both the customer and technical aspects of your business. Do not spread yourself too thin by launching new things unless you can confidently handle the existing services very, very well.

Otherwise, you are at the risk of "Yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran" because many attempts of companies to diversify led to failure. However, that idiom probably may not apply to you as TM has controlled the market strongly. No matter how bad you do, the customers will suck it all because they don't have a choice.

What I really hate about you, my dear TM, despite having the largest market share in broadband, dial-up and landline phone services, your technical and customer services are still pretty bad. If you
can't make the broadband price cheaper, at least give us a 'real broadband'. What I mean is, when we pay RM88/month for the promised speed at 1.0 mbps, then don't give us the speed of dial-up!

Is that the speed of broadband or dial-up? Read source.


I think when it comes to anti-competitive practices, TM and Microsoft are comparably evil. American had once dragged Bill Gates to the court. However in the Boleh Land, a simple non-malignant complaint from the frustrated customers to the government-linked companies (or any other Malaysian companies), sometimes can be perceived as "pengkhianat" and "tak suka bangsa sendiri maju".

I understand the government has 36% of shares in TM, however don't forget that by default, human beings always choose quality over nationality or races of the maker. That is why, I strongly believe that it is quite unwise, for example, to associate Makcik PC and the Malaysian sentiment. Plus, it seems so pathetic, especially when you (MIMOS) ambitiously want your product to put a ding in the universe.

Don't persuade people to buy Makcik PC because a Malaysian company make it. Instead, make them proudly buy it because of the quality. It is the only way to make our products to be recognized locally and globally. Not to be just recognized in a majlis pelancaran and one or two tech festivals, and then to be forgotten once and for all.

Google says a business can still make money without being evil. To do evil or not to do evil to the customers; that is the question that must be answered by Telekom Malaysia. Improve Streamyx and everybody will happy, and they will no longer chanting this notorious mantra, ever.

8 Komen Tambah Komen↴

Competition is good for the consumer whereas monopoly will degrade the quality and value of the entire market.

I really wish TM would be able to upgrade and further developed their internet service.

At the same time, please listen to the customers. Make sure your customer service is top notch.

Human really like to complain, aren't they :)

Salam semua,

Sesungguhnya kita sedia maklum dengan "kebolehan" streamyx ini memandangkan buat masa ini kita susah untuk mencari tandingnya.

Kadang2 streamyx dirumah saya yang dilanggani RM88 sebulan itu tidak membolehkan kami menggunakan internet. Saya menggunakan wifi untuk komputer riba dan membayar Rm88 dengan tidak mendapat perkhidmatan adalah sesuatu yang dirasakan amat membazir. Membayar pada TM untuk "servis" yang tidak boleh dipakai kira.

Sudah banyak kali berlaku, kami mengambil keputusan utk menghubungi khidmat pelanggan yang dapat kiranya membantu. Malang lagi khidmat yang diberikan adalah sama dengan perkhidmatan streamyx itu sendiri.

Mulanya mereka menyuruh kami log in kedalam streamyx account kami untuk memeriksa adakah masalah pengebilan berlaku. Adalah sesuatu yang aneh kiranya pegawai khidmat pelanggan itu menyuruh kami berbuat demikian. Sedihlah kiranya pegawai yang diharapkan dapat membantu juga rupanya perlu dbantu oleh dalaman TM sendiri.

Kami meminta untuk bercakap dengan seorang teknikal/supervisor untuk bantuan dimasa itu tetapi tiada 'escalation process' yang betul dan 'supervisor' khidmat pelanggan itu mencadangkan supaya kami memeriksa email yang akan beliau hantar kepada kami. Tidak terfikir agaknya bagaimana kami ingin membaca email tersebut ..

Saya agak streamyx ini lebih baru diperkenalkan berbanding dengan talian dirumah. Cuba fikirkan prosedur ini bagi TM, sekiranya nombor anda dipotong, anda akan mendengar maklumat ini "sila jelaskan bil telefon anda dan telefon 100 untuk menyambung kembali talian anda".

Pertama2 sekali, saya tidak dapat menalifon nombor tersebut untuk membuat penyambungan talian kerana telefon sudah dipotong.

Saya juga tidak dapat menelofon nombor tersebut menerusi mobile.

Selalunya saya meminta tolong ibubapa supaya menelefon TM untuk menyambungkan balik talian dirumah saya.

Macam itu lah ... cuma pepatah ini saja yang dapat digambarkan

Alah bisa, tegal biasa ...

Chemekmi

Tanpa Nama

@Chemekmi di atas, itu dah kira beruntunglah. Hari tu kawan saya nak batalkan akaun Streamyx sebab lama sangat tunggu modem tak sampai-sampai. Dipendekkan cerita, dah lebih setahun bil Streamyx asyik datang setiap bulan walaupun dia tak guna langsung internet (tak ada modem, nak guna macam mana?).

Bila nak batalkan, orang TM pass kes ke bahagian Streamyx. Telefon Streamyx, dia kata itu masalah atasan TM pula. Pi mai pi mai, tang tu juga.

Bagi e-mel, jangan mimpilah ada orang Telekom yang akan jawab. Saya pernah berurusan dengan dua ISP di Ireland. Satu ISP ni, saya pernah bagi e-mel semata-mata untuk nak tahu lebih lanjut lagi tentang pakej broadband yang ditawarkan. Pada hari yang sama juga, e-mel saya tu dibalas. E-mel tu dijawab secara personal, dan bukan sekadar tempek links dan copy paste maklumat yang berkaitan. Jangan lupa, saya sekadar bertanya dan masih belum melanggan perkhidmatannya!

Satu lagi ISP, bila saya nak terminate account sebab servisnya macam agak kurang memuaskan, dalam minggu yang sama juga ada orang telefon, merayu supaya jangan terminate dan bertanya sebab mengapa tak puas hati. Dan tak lama lepas tu, diberinya modem baru yang lain.

Itulah kebaikan bila adanya persaingan!

bila la nk ada persaing yg betul2 dapat memberikan saingan kat TM ni..
dah muak n jemu dah ngan kerenah dorang neh..
nway, broadband speed kat umah skrang still acceptable lagi.. still ley load Youtube tanpa perlu tekan Pause pastu tunggu abes load..hehe..
tp x constant.. kejap ok kejap x..
ntah la.

Sudah lebih kurang 3 minggu line streamyx di rumah saya bermasalah. Entah apa penyakitnya, agaknya ena demam campak juga kot.

Online 15 minit, lepas tu putus tidak bisa bersambung lagi. Kalau bernasib baik, kadang-kadang selepas 10-20 minit boleh sambung balik, kemudian lepas 15 minit putus lagi.

Sebelum ini OK, online 24 jam pun tak putus. WA

Kakakak, lawak baca cerita Chemekmi tu. Teringat pulak lawak yang dibuat oleh PC kita kalau kita tak pasang papan kekunci waktu kita onkan PC tu, dia akan kata (lebih kurang berbunyi) "No keyboard detected. Press any key to continue." =))

...

Cakap pasai Telekom secara keseluruhannya ni (hamba refuse nak memanggil TM, sepertimana hamba tak senang dengan situasi di mana satu persatu nama badan² tertentu di Malaysia yang berubah namanya ke nama yang kononnya lebih komersil tapi mengabaikan Bahasa Melayu, contoh terkini: Bank Pertanian menjadi AgroBank!), memang sudah diketahui kekura²an servis mereka. Streamyx tu cuma "manifestasi" kelembapan mereka itu la tu!

Hamba pernah e-melkan kepada mereka mengenai salah satu masalah yang hamba hadapi daripada akaun hamba (yang rupa²nya hamba tahu kemudiannya bahawa hamba sebenarnya diganggu jin yang tidak mengganggu peribadi hamba, tetapi sebaliknya mengganggu apa saja barang² peribadi milik hamba, termasuklah PC hamba!), langsung tak berbalas, sampai ke hari ini (dah 4 tahun!).

...

Lagi satu, sebab Strimiks hamba ni asyik² terputus tanpa sebab musabab, maka kerap hamba kena angkat gagang telefon untuk memastikan apakah telefon hamba masih ada talian atau tidak. Lucunya, hamba kena melakukan beberapa prosedur (yang hamba tak pasti apakah orang lain perlu melaluinya juga) untuk menyambungkan kembali talian ke Strimiks. Hamba kena gunakan telefon rumah ini untuk mendail ke satu nombor (biasanya hamba akan dail ke nombor henpon hamba) agar berlakunya connection ke internet semula. Maka pada ketika ini, digagang telefon itu, hamba akan dapat mendengar bunyi modem hamba sedang melakukan pendailan ke internet (ala, bunyi modem tu laaa!). Bila dengar tu, barulah ada balik talian ke internet. Lepas tak sampai seminit adakalanya putus balik, dan hamba kena ulang balik proses tadi.

Adakalanya pula, lampu modem hamba menunjukkan berlakunya kesukaran untuk mendail ke internet. Maka apa yang hamba buat? Haha, hamba angkat gagang, dail ke nombor henpon hamba, putuskan panggilan, dan biar gagang itu terangkat tanpa meletakkannya kembali. Maka kesimpulan yang dibuat ialah, apabila gagang telefon rumah hamba dalam keadaan terangkat sebegitu, barulah Strimiks dapat mendail ke internet!

...

Satu lagi kes menarik ialah, kawasan (pe)rumah(an) hamba ini ramai penyangak. Maka kerap sungguh berlaku kecurian kabel yang menyebabkan talian telefon kawasan rumah kami terputus (internet lagilah tak ada kan?). Benda ni biasanya berlaku sekitar jam 3 pagi. Kawasan sasaran ialah di kawasan lorong yang kebetulan tiada rumah di kiri-kanan jalannya tu. Besok paginya, bila bangun tidur, tengok lampu modem tak bernyala, angkat telefon tak berbunyi, tapi bila kita dail ke nombor rumah dan mendapati panggilan masih masuk (cuma seolah orang di rumah yang tak mengangkat telefon menjawab), maka bolehlah ditengok pada kawasan lorong tadi tu, mesti akan kelihatan kabel di satu tiang tu terjuntai menandakan berlaku pemotongan dan kecurian kabel.

Ha, kes sebegini memang mau tak mau kena dikompelinkan pada pihak Telekom. Dan di sini kita boleh merasai betapa terseksanya menantikan pihak mereka menghantarkan pihak untuk menggantikan kabel yang dicuri itu. Pengalaman terkini, dicuri pada 8 April, 12 April baru ada orang datang membaiki. Bayangkan hampir 5 hari "terputus hubungan" sebegitu, aahahaha!

Alasan kelambatan itu ialah, mereka kata berlaku kecurian di beberapa tempat lain pada waktu terdekat itu. Oleh yang demikian kenalah tunggu giliran.

Lepas tu, dalam minggu yang sama, kedengaran/terbaca berita (ai, tak dapat cari pulak sumbernya di internet) mengenai kereta yang dipandu oleh pencuri kabel terbabas ke dalam sawah kerana dikejar oleh polis, di sekitar negeri Kedah ini. Agaknya mereka ini kot yang membuatkan rumahku sepi tanpa telefon/internet selama hampir seminggu...

Emm... Saya juga ada guna streamyx... Dalam setahun(12bulan) saya hanaya dapat guna 7 bulan sahaja yg ok... Lain bulan hancur, hati ni dah naik busuk sbb asyik maki tm... Saya tak tau nk pakai jaringan apa lagi... Masalahnya sama seperti pegirim alexanderwathern... Sampai ditukar kepada modem baru, masih lagi datang pernyakitnya... Rugi - rugi- rugi- rugi- rugi- rugi- rugi- rugi- rugi- rugi- rugi- rugi- rugi- rugi- rugi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bangang punyer streamyx tm....tak layan komen pengguna...tak baiki mutu....patut ramai tak pakai talian tumah pun...

Tanpa Nama

Ada komen atau soalan?

Setiap komen insya-Allah dibaca kesemuanya. Dibalas jika perlu. Dibuang jika tak berkaitan. Sekian adanya.