Back to home page

I'm Asking Too Much For This World

16 Disember 2005 • 6 Komen Cetak Chenta!

Photo by Brother Haron Sellars from Zaytuna Institute.


I think I'm asking too much for this world. I rarely satisfy with what I have. When I listen to this short lecture (around 4 minutes) given by Sheikh Hamza Yusuf, I'll think about the state of my heart - extra works need to be planned and executed. I must clean my heart and this has become my primary aim. Only one question left..when?

Below is the transcript of the lecture - of course, just a part of it:
Abu Hazim r.a. said:

"If you seek in this world what suffices you, then you should know that least of this world would suffice you. And if you seek from this world what will fulfill you, and you are not fulfilled by what suffices you, there is nothing in this world that would fulfill you."

It seems confusing? You want an explanation? Just download the lecture and listen. Sheikh Hamza Yusuf speaks well. You may download the lecture HERE. Or you may go HERE to see the complete list of free lecture published by Zaytuna Institute. I did listen to this lecture quite frequently.

6 Komen Tambah Komen↴

Want to share w you this web with commentary on doa Nur

terima kasih :)

askum..syeikh hamza yusuf also came to leeds to give talk last september. he was quite a good speaker.. hm.. may our heart jadi lembut after listening to such talk..

Hah? Dia ada datang ke? Amar, lain kali kalau dia datang situ lagi, inform aku boleh tak. Nak harap dia turun Dublin ni, memang susah la..sebab masjid utama kat sini Wahabbi pegang.

So, jangan haraplah pak-pak Arab Dublin nak jemput Sheikh Hamza Yusuf yang cenderung ke arah Sufism.

sendiri jemput tak dapat? persatuan yang cenderung ke tradisionalis ade tak kat dublin? Ke semua geng2 modernis bebas mazdhab?

Di Dublin ni, kalau persatuan Islam yang terdiri dari pelajar Malaysia, saya boleh kata ia bersifat tradisionalis. Tapi ada juga ahli-ahli yang 'agak tak tradisionalis'. Tapi takde la berlaku apa-apa debat yang tak menguntungkan . Basically di Ireland ni tak sama macam di UK yang ramai tradisionalis.

Kalau sendiri jemput, mungkin dapat datang. Tapi sebab Sheikh Hamza Yusuf tinggal di US, tak mampu nak tanggung kos tiket flight. Jadi, kalau dapat tahu Sheikh Hamza nak datang UK, sekurang-kurangnya boleh plan untuk jemput dia datang sebab murah aje tambang dari Dublin-UK.

Ada komen atau soalan?

Setiap komen insya-Allah dibaca kesemuanya. Dibalas jika perlu. Dibuang jika tak berkaitan. Sekian adanya.