Back to home page

Photoshop Kantoi: Mai Cari Sama

11 November 2009 • 31 Komen Cetak Chenta!
Semalam waktu saya baca Harian Metro tentang kes seorang warga emas berusia 81 tahun yang membunuh isterinya, 73, gara-gara kes cemburu, ada pula 'benda itu'.

Pada malamnya, saya sempat menelek muka depan Utusan Malaysia di bahagian lobi tempat kerja saya. Kes bunuh itu menjadi penghias muka depannya, eh tapi tak ada pula 'benda itu'. Di Berita Harian, mungkin disebabkan ia sebumbung dengan Harian Metro, maka 'benda itu' juga ada.

Soalan, apakah 'benda itu'? Apakah yang PALING membezakan gambar yang terpapar di Utusan Malaysia dengan apa yang tersiar di Harian Metro dan Berita Harian. Carilah!

(Ini sedikit tips)


Daripada Harian Metro.



Daripada Utusan Malaysia.



Daripada Berita Harian.

31 Komen Tambah Komen↴

diambil dgn kamera yg berlainan. mungkin kamera utusan mmg dah alergik dgn dacing... hehe.

biasala tu, utusan tak mau kaitkan sebarang benda buruk dgn BN. hatta dacing di payung tempat terjadi tragedi pun tak boleh tunjuk...

aduhai.. boleh terkantoi plak..

UM nak test skill photoshop ke? huhu~

Haha. Gelak guling-guling hamba membacanya. :)) You are a good observer!

Assalamu'alaikum,

Nak tergelak juga bila melihat gambar di atas.. Cari jangan tak cari :)

salam alaik..
hehee.. itulah realiti sebenar..

ceritera yg dibolak-balikkan.. diterbalik jd lintang pukang..
yg ditutup kisah yg sohih lalu menjadi palesu semata.
isshh.. berita hairan.. utusan meloya..erm..
mcm-mcm...

durian.. pisau di tgn..haa..pk laa nk mkn cmne..hahaa..
thanks to bro paparan paparazi yg mmg best..hehhee
teruskan dgn kalam yg menghunus mata..taman hati
umat yg masih kurang peduli dan kabur dek bahana duniawi..huhu

wallahu'alam..

Very Impressive...

Mungkin x nak orang yg bunuh tu penyokong BN tak? Malu ler kene bahan dengan orang yg pandai ambil peluang macam hang ni.. hahaha...

haahaha........... pakcik ni xde kena mengena kot pasal politik ni... politik rumahtangga pakcik pun tgh panas....

Awanama

Dalam Bharian, kalau tak salah aku dia blurkan sahaja

bagus lah... utusan cuba jd polite and professional...
let say our face or name ada kt umbrella tu, for sure kte xnak kena display dlm gmbr tu jgk... *no offence*

Awanama

wahhh.... apasal tak terperasan ye

cover jgn tak cover

macam-macam kamu ni, cepat je perasan ea~
er..bersangka baik adalah dituntut:)

haha...
klaka betol la Utusan ni

terbaek la tawel sensei!

Pandai 2!! Xperasan lak...

Mintak nk letak dlm blog saya yaa...

Tetiba teringat zaman kecik dulu yang suka benar ruangan lukisan kartun 'cari benda tersembunyi'. Dan besar ni, dihidangkan pula dengan gambar real macam ni. Seronok mencari... Hehehe...

bwahahaha... tak sangka org utusan reti guna photoshop

baca surat khabar berita harian je.
memang perasan dah.
tak tahu pulak utusan meng'vanish'kan lambang tu.
LOL

macam sengaja diletakkan ja payung tu :D

vanish tak vanish, xperlu kaitkan ngan politik. itu kan kes bunuh.. heh~

Mungkin lambang dacing di payung tu versi chipsmore, kejap ada kejap x ada... Tapi memang x patut pakcik tu bunuh isteri dia. Inna lillah...

Saya tak bersalah. Saya pun tak terlibat. :))

kalau tak silap..kamu pakai kaca mata.. tajam mata kamu..tahniah2..

Salam.. wahahaha.. tajam sungguh pandangan incek tawel itu.. (^__^)

p/s: Salam eidul adha ye incek tawel.. Tahun ni berapa ekor yang tumbang?... (^__^)

@Faarihin, ya salam aidil adha juga :)
Berapa tumbang? Nak saya kira termasuk lembu yang tegak balik lepas dah kena sembelih ke? ;)

ada2 jer la...

tu ler ..x de kaitan dgn politik. X kan pakcik tu yg nak tutup dgn payung mayat wife dia kannnn, secara logiknye mestilah payung orang lain ...anyway, good obsevation!

nhar

tak faham apa sebenarnya berlaku.. apa bezanya??

@seimura, salah satunya ada gambar parang. Haha.

Ada komen atau soalan?

Setiap komen insya-Allah dibaca kesemuanya. Dibalas jika perlu. Dibuang jika tak berkaitan. Sekian adanya.