Back to home page

Download MP3: Ceramah Agama, Zikir, Qasida & Selawat

01 September 2004 • 109 Komen Cetak Chenta!
Gunakan Firefox untuk proses muat turun yang lebih pantas, ringan dan mudah untuk diuruskan. Download Firefox sekarang! (percuma)

Tarikh kemaskini terakhir: 00:55, 09 Oktober 2008;
Kongsi laman download ini dengan rakan atau keluarga anda!




Ceramah Melayu | atas

Ustaz Haron Din

Ustaz Haji Shamsuri

Ustaz Ismail Kamus

Dr Fadzilah Kamsah

Ustaz Akhil Hayy

Ustazah Siti Nor Bahyah

Sheikh Nuruddin al-Banjari - Sifat Solat Nabi

Ustaz Jumadi Mustar - Misteri Nusantara

Ustaz Rejab Selamat - Persiapan Menghadapi Maut


Ceramah Inggeris | atas

Sheikh Hamza Yusuf

Imam Zaid Shakir

Imam Anwar al-Awlaki - The Hereafter


Bacaan Zikir, Selawat, Doa Qunut, Qasida & Nasyid | atas

Zikir dan Selawat

Nasyid dan Qasida

Bacaan Doa Qunut

Diya al-Mawalid


Bahan Teks & Dokumen | atas

109 Komen Tambah Komen↴

tawel..ni aku dah uploadkan soldiers of allah kat youtube.com..silalah gunakannye... Allah knows best !

http://youtube.com/watch?v=-noL_x3hCe4

dan aku amik header ko hehe cantik le..ko tak kisahkan..

Oo kau yang upload rupanya? Patut nama macam familiar aje.. Hehe..aku dah save lama dalam laptop aku..cuma tak terupload aje lagi..

Ok2..thx..n takpe psl header tu..lg pun bukan aku yg tangkap gambar asal tu. Aku just edit :) Original picture boleh dapat dari Zaytuna Institute

*artikel "Islamic reformation or Islamic renaisannce" tu karangan dr. hisyam zoubeir yang berasaskan sidi afifi, bukan karangan sidi afifi sendiri

Thank you for correction =)

assalamualaikum

music: halal or haram dr lois lamya al-faruqi ada dah...

assalamualaikum saudara tawel..

saya dah ikut tutorial tu tapi page yang keluar tak sama dengan ape yang ade kat tutorial tu. lepas click pada free, ini antara yang keluar

"You have requested the file jiwa_yg_tenang.mp3 (3134 KB). This file has been downloaded 40 times already.
IMPORTANT: Download-accelerators are only supported with a PREMIUM-Account!

Your IP-address 202.184.41.200 is already downloading a file. You have to wait until it is finished."

tak berapa faham la..sorry kalau menyusahkan..

Tanpa Nama

Wa'alaikumsalam..
Sebenarnya macam ni saudara. Rapidshare ni tak best sebab:
- Tak boleh buat multiple download. Maknanya, tak boleh download lebih dari satu file dalam serentak.

- Ada limit file size dalam masa satu jam. Kalau tak silap, dalam masa satu jam cuma boleh download tak lebih dari 50MB. Kalau nak juga download lebih dari tu, kena guna akaun premium ATAU datang semula ke blog saya ni dalam beberapa jam lagi atau pun esok, dan kemudian cuba download lagi. Biasanya boleh.

IP address tu sebenarnya identiti komputer kita kat internet. Harap boleh membantu. Rasanya lepas ni saya akan guna HyperUpload aje. Senang sebab takde download limit and size. Dan file pun takde tempoh expired. Demi cik anonymous, saya akan upload file Jiwa yang Tenang kat Hyperupload :)

Salam tawel...
Pekabo? Lama tak lawat website ni...hehe..malas betul nak jalan2 umah org...duk umah je skrg ni..forum alwan pun tak masuk dah berapa bulan dah..

Kalau sudi, meh la lawat site baru ana buat...
http://ceramaharab.multiply.com
http://ceramahmelayu.multiply.com

Kalau nak nasyid lama,
masuk sini
http://wewr.multiply.com/music

May i ask a question?

nai

en tawel,

kalau video yg dah diuploadkan ke youtube, lepas tu saya nak download ke PC saya. Boleh ke?

semantan

Tanpa Nama

Ye Nai..of course you may :) Tanya le..

Cik semantan: Semua video yang ada di youtube boleh download. Pergi website ni untuk tahu caranya:

Bila dah download, pastikan nama fail tu berakhir dengan .flv

Kalau nak main fail .flv, boleh guna flv player.

Dan kalau nak convert .flv ke .avi, .mpeg dan lain-lain, boleh guna Cinema Forge

Harap membantu.

terima kasih en tawel, saya akan cuba. Btw saya bukan 'cik' semantan, saya En anonymous yang kena sound tak pakai necktie itu hari :-)

Tanpa Nama

Moshi-moshi Tawel san...

Saya dah berjaya download, dan saya dah berjaya convert ke VCD format.Syukran syukran ya akhie...

bukan 'cik' semantan

Tanpa Nama

Tahiah en semantan. Hehe..ter'cik' la pulak. KAlau ada apa-apa lagi masalah, tanya le. InsyaAllah bisa menjawabnya.

Ye la.... nama semantan tu macam pompuan heheh... tanya masalah fiqh boleh :-)

Selamat Hari Raya dan semoga bertemu dengan Ramadhan akan datang dengan lebih keimanan lagi insyaAllah.

Tanpa Nama

askum..
naper tak dpt nak download mp3 nie....
need help
wslm

A.Fathi

nak tanya, dari segi copyright x salah ker share..

saya ada banyak Islamic audio and video dlm collection

By international law, salah. Kalau dalam Islam, luas sangat le pulak isu pasal copyright ni. Kalau ikut hukum ilmu, tak salah. Cuma melanggar kesalahan akta hak cipta sesuatu negara tu sahaja. Tapi kita lebih kurang aje lah pasal bab copyright dalam perkara-perkara yang berkaitan ilmu ini.

Kalau boleh ganggu tersangat2 periuk nasi orang, kita jangan le buat public sharing lagu, video, ceramah dan sebagainya. Kalau semua benda nak dipatenkan, diaktaciptakan, susah juga hidup ini. Boleh mati kutu. Mujurlah masyarakat tamadun purba Mesir tidak mempatenkan teknologi pembuatan kertas dari pokok papyrus!

There is a big hole of ethical issue in regards with copyright laws. Make your own judgement. Reconsider what you are sharing. InsyaAllah takde ape2.

Tapi kalau share Hollywood movies, musics, itu den tak tanggung kalau MPAA saman. Haha :)

aku click.. aku right-click.. sumer tak jln la. still kuar window dgn msg yg sama: file not found.

cenne ni?

takde la aku gi try sumer.. tp mana2 file yg aku klik and it was uploaded to rapidshare, mmg tak dpt.

You all should read God Delusion by Richard Dawkins

Tanpa Nama

And you too should meet Hamza Yusuf.

Assalamualaikum..:D

Hehehe, terima kasih, toche toche, arigato, thank you, gracias...hehehe...mmg seronok sesangat tawel buat ruang donwload mendownload nih...tak yah request throuh email lg..sonang nk donwload sonang koje eden..:)..thanx for your effort..abih dah saya download suma...:D..salam

fetihanum

Saya pingin cd burdah chapter yang aku download di laman ini dengan judul burdah chapter-5 maul ya sholli wasallim dai man abada pingin banget dari mana saya bisa dan mengganti cd ini kontak aku di mamad2007@telkom.net

Tanpa Nama

boleh uploadkan balik x lagu I'tiraf dari Haddad Alwi tu, dh xder lh file die di hyperupload..

assalamualaikum..
bagus..kat cni byk koleksi ceramah2 yg bole didownload..dah lama sy cari..tp kenape kebykkn link dh xleh bukak? sy betul2 harap dpt download ceramah2 ini utk koleksi esp dr ustaz ismail kamus..harap dpt bantu ye..mekaseh.

Tanpa Nama

Wa'alaikumussalam.
Alamak, sori la ya. ClickCaster dah tak bagi servis percuma lagi. Jadi memang dah banyak fail tak boleh download. Nanti la ya ada masa saya akan upload ke tempat yang lain pulak. Tapi mungkin lambat lagi ya.

Assalamualaikum..
Seronok benar sy bile sy jumpa blogspot ini.. byk betul zikir2 dan ceramah2 yg sy ingin sy download.. tapi tak berjaya sbb keluar 404 error.. erm buleh saudara tolong sy.. terima kasih..

Wa'alaikumussalam.
Maaflah encik Iqra. Tak boleh tolonglah nampaknya buat masa ni. Nanti-nanti bila internet rumah saya agak ok, dan saya jumpa servis yang boleh bagi free hosting storage and bandwidth yang besar, baru saya upload semula.

Buat masa ni, memang banyak yang tak boleh download sebab Clickcaster dah tak lagi percuma.

for you ,your religion is the best and for me my religion, so let it be.

assalamualaikum kepada sesapa yg berkenaan.saya bru saja terjumpa web ini dan kandungannye sgt menarik.tpi kenapa tak boleh download?bile saya klik pada link ini yg keluar:

Sorry, this user has exceeded their monthly bandwidth limit
If this is your account, consider upgrading to a premium account to receive unlimited bandwidth, or contact us at info@clickcaster.com.


saya amt berharap utk mendowload zikir2 dan yg berkaitan.terima kasih

Tanpa Nama

Wa'alaikumussalam. Masalah tu berlaku sebab ramai sangat orang download ceramah dan zikir tu. Saya dalam proses upload kesemua fail tu ke hosting lain. Cuba datang lagi dalam masa 2, 3 hari.

asslamualaikum... :)
terima kaseh bebanyak ye encik tawel..saya dah donlod.. :)
:)
emm..nk tnya sket aa..ahmad deedat video with subtitle xde ke?saya ada gak jumpe..tp, yg xde subtitle..sbb,saya pnah tgok vdeo tu dlu siap dgn subtitle time saya kat matrik..if, ade information ttg tu sya amat hargai..tima kaseh :)

qasdina

Tanpa Nama

Qasdina, Wa'alaikumussalam. Aiseh tak ada pula. Biasanya Saba Islamic Media sahaja yang buat video Ahmad Deedat yang ada subtitle Malay.

Jadi kalau banyak duit, pergilah usha ke sana :)

Tahniah , anda telah melebarkan sayap islam ,semuga tuhan memberkati usaha anda dan tuhan memberi pahla yang tak terhingga hingga akhir hayat .Kalau boleh tambah lagi ceramah ceramah tok guru nik aziz dan lain lain ustaz yang terkemuka saperti badrul amir ibrahim tuan man dan lainlian yang patut.

Tanpa Nama

boss...kat mana nak cari koleksi mp3 syeikh nuruddin banjari makki? payah lah nak cari...boleh tak kalau enta tambah kat sini?

Dah lama tak memburu ceramah-ceramah di internet ni sebenarnya. Tengoklah kalau-kalau saya terjumpa ke, insyaAllah saya habaq ok!

sy tawel, boley kao upload ceramah ust zahazan dlm ikim, kalau dpt dr mula dulu smpi skrg lg bagus sbb dia tafsir quran bagus juga...go by date/surah lg cantekk

Tanpa Nama

Cantek tu cantek juga. Tapi kalau tak ada sumbernya, macam mana eden nak upload?

Assalamulaikum...

Ana copy anta punya bahan ini ke blog ana di syukran.wordpress.com dan blog dppwp.wordpress.com untuk hebahan semua umat Islam.

Semoga dengan itu bertambahlah pahala anta...Amin

Herman

assalammualaikum...
terima kasih sbb sya dpt d/load dgn cepat & mudah. Moga Allah memberikan rahmat pada saudara. Alhamdulillah..

Tanpa Nama

salam...selamat hari raya..maaf zahir batin..blog yang sangat bagus untuk dilawati... teruskan menegakkan syiar Islam

TOLONG DAPATKAN SAYA LAGU NASYID "UMAT ISLAM BOLEH" LAGU TEMA KUMPULAN HPA PERLIS DALAM FORMAT MP4 OR MP3 DAN MASUKKAN KE DALAM BLOG INI. HEMBUSAN.BLOGSPOT.COM

Tanpa Nama

barakallahu fiik...moga diberi ganjaran oleh Allah SWT atas kesudian saudara download file2 di atas...moga semua mendapat manfaat darinya,insyaAllah.

Tanpa Nama

Qasidah Burdah - Unknown artist. Tell me if you know! => muhammad husayyan album mawlay :D tajuk mp3 dia pon mawlay jugak.. ade masa le dgr la nasyid dr munshid neh.. :D

.::akukurussukergemok::.

Tanpa Nama

@akukurussukergemok, okeh. Akan saya betulkan nanti :)

kat sini pun ada www.townplan.gov.my/surau

hamzah

alhamdulillah...banyak nye kuliah2..sumber ilmu kita....m impressed...

meletoppp!!! mmg best!! best sgt nak dpt lagu + ceramah kat sini.. thank you bro!! tak sia2 aku buka blog ni... dah lama mencari, kini ku temuiiiiii.. syukurrrrrr!!

FIRDAUS...
(orangtaknampak.blogspot.com)

kat sensei tawel masih byk2 upload mp3 yg sgt manfaat tuk seme..salam ziarah kat saudara nyer blog..

moga usaha sensei dapat ganjaran dariNya..insYAALLAH..

saya jgak byk baca bicara saudara sensei dlm entries, kadang terpikir kenapa masih ada manusia yg x menggunakan logik akal tuk menerima dan mengulas sesuatu.

ALLAHUA'LAM...

Salam, terima kasih, ade jgk ceramah dr fadzilah kamsah, TQ=)

Tanpa Nama

ade x sape2 tau lagu tema alkuliyyah tu~ nk3!

Tanpa Nama

Alhamdulillah...Terjumpe jugak yg aku cari selama ini.Terima kasih bebanyak. Aku ingat nak share dalam blog aku la..

assalamualaikum tawel san,
trima kasih byk2 sbb b'kongsi ceramah, nasyid dan mcm2 lg yg b'manfaat utk smua. sy nk mntk izin dr en.tawel utk sy reupload ceramah ust.samsuri, ismail kamus & akhil hayy dlm blog sy, tp dlm bntuk yg sudah dicompile jd 1 folder(.rar file). kna mintak izin dlu..kredit ttp akn diberi kpd blog ni. hrp2 en.tawel x kisah.. yoroshiku onegaishimasu. jazakallahu khairan kathira

Tanpa Nama

terima kasih kerana free download ceramah .. saya sebagai guru agama amat menghargai jasa semua yang terlibat untuk menegakkan islam .

Tanpa Nama

Assalamualaikum...
To admin, boleh tak wujudkan RSS supaya kami boleh subscribe dan tahu setiap kali ceramah baru di uploadkan.
Wallahualam

salam...
saya ada download bnyk ceramah dalam blog ni..
time kasih yer!!!
semoga perjuangan saudara sentiasa sukses

Tanpa Nama

Salam,

Saya ada download ceramah agama kat sini.
Terima kasih..
Hanya Allah SWT yg akan mbalasnya...
Zareena Bt Shahmarudin

Tanpa Nama

semoga allah berkati mu. terimakasih

Tanpa Nama

Ustaz Haji Shamsuri ceramah mmg best.TQ la

Tanpa Nama

assalammualaikum!! nak minta izin :) download ceramah agama. utk d kogsi bersama2. semoga kita sama2 dapat ganjaran dari allah. aminn!!!

Salam En. Tawel,waa best la laman ko ni. banyak ceramah agama dan buleh pulak nak dulod....aku dah dulod beberapa ceramah agama, nasyid dan selawat. Aku just untuk dengar dengan keluarga aku dan share pulak dengan kengkawan lain. Mudah2an ko turut dapat pahala yang melimpah ruah bila ada orang dengar ceramah dari laman ko. Terima kasih en. Tawel. Mohon kebenaran untuk download cerama agama!!! terima kasih sekali lagi

Tanpa Nama

Assalamualaikum...
Ahlan ya Ramadhan..
Subhanallah.. Hebat blog enta nih..
Ana linkkan bahan enta ke firdaushadi.blogspot.com , minta halal..
ana beritahu sumbernya dari laman blog enta ni okay.. Syukran..
Jazakallah khairan kathira.. Allah yubarik fik..
Taqabbalallah minna wa minkum soleh a'mal..

Tanpa Nama

Salamalaikum
Terima kasih...ceramah2 yg baik.dan saya dah muatturun sedikit darinya .harap halalkan.

Tanpa Nama

salam..wa best la blog ni..baru terjumpa arini...syukur sangat2.. halwa telinga masa wat keje kat ofis..tq mr blog..

izah

APA MAKSUD DARI HE IS DI lagu GIVE THANKS TO ALLAH, PENYANYINYA MICHAEL JACKSON
TOLONG DIJELASIN SOALNYA INI MERUPAKAN KATA GANTI ORANG, DAN TOLONG JELASKAN DETAIL TENTANG STRUKTUR PENGAMBILAN KATA GANTI TERSEBUT

DAN KENAPA SETIAP MEMBUAT KATA GANTI ALLAH DI SPELLING INGGRISNYA MENGGUNAKAN KATA HE IS……..

TOLONG BAGI YG AHLI BAHASA PERJELASKAN PADA SAYA YG SEDETAILNYA…

Tanpa Nama

Assalamualaikum..
Mohon izin untuk download ceramah/nasyid dll dr laman nie.
Syukran..

Tanpa Nama

Assalamualaikum..

Terima kasih menyediakan blog ini..... halalkan segala audio yg di download...

bk

Assalamu'alaykum....
Terima kasih, saya sampaikan kepada penyedia blog ini yang sudah memperbolehkan/menghalalkan untuk mendownload ceramah agama dan audio yg lainnya, semoga amal baiknya dibalas oleh Alloh SWT.Oya....saya juga mohon izin untuk menyiarkan ceramah-ceramah tersebut di radio komunitas pendidikan yg kami kelola.

Wassalam,
abierenabiza@gmail.com
SERANG-BANTEN INDONESIA

abierenabiza@gmail.com

Alhamdulillah, sy bru terjumpe blog ni.best la blog ni sye leh donlod sume ceramah.syukran ye 2 pembuat blog ni.

Tanpa Nama

salam anta, lagu tema Al Kuliyyah tur anta ada tak?...sedaplah

Salam. Saya telah download beberapa file ke MP3. Kenapa ada antaranya yang dapat di dengar dan ada juga yang tak dapat di dengar?

Tanpa Nama

Salam Saudara Towel

minta izin download ceramah/mp3 di sini.
Terima kasih.

Tanpa Nama

Assalauamualaikum... Minta tolong pada siapa siapa yang tahu dimana saya boleh dapatkan mp3 doa doa selepas sembahyang...

Tanpa Nama

salam
kalo dunlod kt cni percume je ke?
xperlu bt ape2 pmbayaran?
sekian...

Tanpa Nama

salam... minta izin... saya dah download files mp3 kat links di sini dan onlinekan kat radio online web server saya. Maaf tak dapat bagi link server saya, sebab server tu kecik jer (Qnap TS110). cukup untuk kegunaan saya sesi keluarga.

Tanpa Nama

Terima kasih byk2..izinkn sy utk mndwnload ceramah2 trsbut

Tanpa Nama

terima kasih..izinkn sy utk mndwnload

Tanpa Nama

Semoga Islam Berkembang Mekar Hingga Hari Qiamat...Thanks

Tanpa Nama

Ceramah utz shamsuri 2010 sila download di http://www.mediafire.com/izuman18

salam...
website mcm nie mmg bgus untuk tatapan dan makanan rohani...
terima kasih.

Tanpa Nama

salam...dh dl dlu...bru nk mintak izin...sbelum tdo,bkak n dgr ceramah...:))

Tanpa Nama

salam, terima kasih kerana menyediakan medium dakwah yang interaktif dan menarik...teruskan usaha murni anda.

salam anta, lagu tema Al Kuliyyah tur anta ada tak?...sedaplah

Tanpa Nama

assalamualaikum...minta izin dari pihak admin untuk download ceramah2 yang ada...terima kasih

Tanpa Nama

assalammualaikum... minta izin dr pihak saudara utk mendownload ceramah2 yg tersedia utk dimanfaatkan bersama. t.kasih

Tanpa Nama

Alhamdulillah, Jazakallah

Tanpa Nama

Assalmualaikum...

Alhamdulillah.. Terima Kasih kepada sahabat2 yang telah mewujudkan, mengupload / mendaownload & berkongsi bahan dalam blog nie... Harap dapat di teruskan usaha ini.. semoga allah memberkati kita semua dan usaha sahabat sekalian... insyaallah..

sahabat

Lupa plak..
Tumpang download & share yek..

wassalam...

sahabat

Assalamualaikum... Saya nak lagu/zikir tema rancangan al-kulliyah. Tak tahu tajuknya.boleh saudara tolong dapatkan atau bagi infonya tak?

Tanpa Nama

Izinkan saya untuk download ceramah2, nasyid dan zikir di sini....terima kasih

Tanpa Nama

Izinkan saya untuk download ceramah, nasyid dan zikir di sini....terima kasih

Tanpa Nama

salam..takbir?????t.kasih atas menyediakan ceramah utk download..nak minta boleh ke dapatkan pengajian kitab tua oleh t.guru haron din..kita sama atas jalan p'juangan..."tolong n bantu lah dalam kebaikn n takwa n jangan tolong dalam kemungkaran"

Tanpa Nama

ijin share ya gan..

Link:
http://www.ziddu.com/download/14267048/CahayaHati-2009-10-26-AaGym-BersandarKepadaAllah.zip.html

http://www.ziddu.com/download/14267047/CahayaHati-2009-06-22-AaGym-Takdir.zip.html

http://www.ziddu.com/download/14267046/CahayaHati-2009-06-15-AaGym-JanganInginDibalasBudi.zip.html

http://www.ziddu.com/download/14267045/CahayaHati-2009-08-03-AaGym-NikmatAllah.zip.html

http://www.ziddu.com/download/14267044/CahayaHati-2009-07-13-AaGym-IriHatiEgois.zip.html

http://www.ziddu.com/download/14267043/CahayaHati-2009-11-02-AaGym-MenegakkanTauhid.zip.html

http://www.ziddu.com/download/14267042/CahayaHati-2009-07-20-AaGym-Norak.zip.html

http://www.ziddu.com/download/14267041/CahayaHati-2009-08-10-AaGym-Alhamdulillah.zip.html

http://www.ziddu.com/download/14267040/CahayaHati-2009-11-16-AaGym-BahayaMunafik.zip.html

http://www.ziddu.com/download/14267039/CahayaHati-2009-11-23-AaGym-HatiYa ngBersih.zip.html

http://www.ziddu.com/download/14266685/CahayaHati-2009-06-08-AaGym-TidakMabukPenghargaan.zip.html

Terima kasih untuk perkongsian nie.

harap dapat di sebarkan pada yg lain.. takbir

Tanpa Nama

ceramah ustaz nuruddin marbu albanjari al maliki tentang solat nabi yang file episod 5 tidak boleh download..link lama dan telah mati..harap admin dapat update link baru link..

Amir Zaki

Tanpa Nama

soalan saya.... kenapa insan kini saling perkelahi

Tanpa Nama

assalamualaikum.. nak tanye kenapa Ustazah Siti Nor Bahyah topik pengisian ramadhan tak dapat download?

Tanpa Nama

di mana mp3 tentang kristenisasi? ini perlu untuk diketahui semua umat islam agar tidak sesat kita

Tanpa Nama

upload nasyid dalam bhs arab banyak2..

Tanpa Nama

Terima empunya Blog.
minta halal sy download yea

Farrid

Salam admin.
Sy nak mintak izin untuk download dan share di blog.
thanks ^^

Su

Terima kasih untuk perkongsian nie..:-)

Tanpa Nama

ashaduallahillahaillalloh wa'ashaduannamuhammaddarrosulllulloh :) amin yaalloh.

erfan saputra

Salam Tuan Admin..
Terima kasih banyak-banyak memberi ruang saya download pelbagai bahan tuan..minta izin utk download seterusnya..Moga tuan sentiasa di dalam rahmat Allah..

Assalamualaikum... Boleh tak Upload banyak lagi siri ceramah ustaz dato ismail kamus.. Saya sangat suka dengar ceramah beliau.. Sekian terima kasih..

Assalamualaikum.. Alhamdulillah blog ini sangat bagus.. seperti Pustaka ilmu. Boleh tak upload lagi banyak siri ceramah ustaz dato ismail kamus... Saya sangat suka dengar ceramah beliau... Sekian terima kasih..

Ada komen atau soalan?

Setiap komen insya-Allah dibaca kesemuanya. Dibalas jika perlu. Dibuang jika tak berkaitan. Sekian adanya.